czwartek, 24 października 2019

Dzień 1 i 2 (7-8.10)

Witajcie!
Ostatnie dwa dni upłynęły nam w miłej atmosferze. Składały się one głównie z gier i zabaw tzw. "Icebreakers", które miały na celu lepsze poznanie innych uczestników projektu, czyli przełamania lodów.
Poniedziałkowe popołudnie i wieczór spędziłyśmy wraz z całą grupą na omówieniu zasad i planu na zbliżające się dni. Jednak to wtorek był bardziej ekscytujący. Czekał nas bowiem "Intercultural Evening", który polegał na zaprezentowaniu tradycyjnych potraw, słodyczy swojego kraju. Na naszym stoliku nie mogło zabraknąć bigosu, pierogów, delicji, krówek czy marynowanych grzybów. Nasi nowi przyjaciele z początku niepewnie natomiast po chwili z nieskrywaną przyjemnością smakowali polskie dania. Niesamowita była możliwość poznania i posmakowania kuchni aż czterech krajów w jednym miejscu. Z uśmiechem będziemy wspominać smak greckich oliwek, rumuńskich łakoci czy węgierskiego ryżu prażonego na słodko. Po degustacji cały wieczór tańczyłyśmy rodzime tańce węgierskie, greckie i bułgarskie. Zdecydowanie wspomnienia z tych dni będą nam jeszcze długo towarzyszyć.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Powrót

Po spakowaniu ostatnich rzeczy nastąpił o 02:00 w nocy z soboty na niedzielę wyjazd do portu lotniczego. Na lotnisku zjawiliśmy się o godzin...